Υλικά:
Ένα χταπόδι 700με 1000 γραμμάρια
500  γραμμάρια ρεβίθια
300 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό  χοντροκομμένο
1 τεράστιο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
1 σφηνάκι ξύδι
1 καυτερή πιπέρια
Ελαιόλαδο, Αλάτι, πιπέρι ,θυμάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι , 4-5 μπαχάρια

Εκτέλεση:
Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να μουλιάσουν και τα βράζουμε σε άφθονο νερό.
Βράζουμε το χταπόδι με το φύλλο δάφνης το μπαχάρι και το σφηνάκι ξύδι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο την πιπεριά το  πιπέρι  και προσθέτουμε την ντομάτα να πάρει μια βράση.
Κόβουμε  σε κομματάκια το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια την σύμβραση ένα ποτήρι 200ml από το νερό που βράσαμε το χταπόδι, αλάτι , θυμάρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε νερό  στους 165 βαθμούς για μια με μιάμιση ώρα σκεπασμένο.

Δημιουργός της συνταγής
Chef Λουίζος Μιχαήλ
Τακτικό Μέλος Θεσσαλονίκη

4 Σκέψεις στο “Χταπόδι με ρεβίθια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *