Κατόπιν συζητήσεων για την υλοποίηση της συνεργασίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας με την Türkiye Aşçilar ve Pastacilar Konfederasyonu (TASPAKON), Akdeniz Aşçilar ve Pastacilar Federasyonu (AKAPAFED) και την Adana Aşçilar ve Pastacilar Derneği (ADAPADER) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 24/02/2021 με παρόντες τους Προέδρους Δίγκα Στυλιανό και Derviş Göçmen,τους Αντιπροέδρους Λορέντζο Γεώργιο και Biral Serttaş, τους Γενικούς Γραμματείς Γιανχουστίδη Δημήτριο και Mehmet Akif Sipahi και της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων Εξωτερικού της ΛΑΕΓ Μιχαηλίδου Σταυρού για να συζητηθεί το Πρωτόκολλο Συμφωνίας, οι κοινές δράσεις, η Ακαδημαϊκή συνεργασία σε πολλούς γαστρονομικούς τομείς, όπως και ο ημερολογιακός καθορισμός της από κοινού ηλεκτρονικής υπογραφής της συμφωνίας λόγω τον ειδικών συνθηκών COVID. Ευελπιστούμε σε μια άρτια συνεργασία, με βασικό πυλώνα την διάδοση και την εξέλιξη της γαστρονομίας.
Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü ile Türkiye Aşçilar ve Pastacilar Konfederasyonu (TASPAKON), Akdeniz Aşçilar ve Pastacilar Federasyonu (AKAPAFED) ve Adana Aşçılar ve Pastacilar Derneği (ADAPADER) işbirliğinin uygulanması için görüşmelerin ardindan. Çarşamba günü 24/2/2021 katilimcilarla bir vıdeo konferans düzenlendi.Yunan Gastronomi Aşçılar Kulübü ve Adana Aşçılar ve Pastacilar Derneği Başkanları Stelıos Dıgkas ve Dervış Göçmen, Başkan Yardımcıları Gıorgos Lorentzos ve Bıral Serttaş ,Sekreterler Dımıtrıs Gıanhoystıdıs ve Mehmet Akıf Sıpahı, ve Yunan Gastronomi Kulübü’nün Yurtdışındaki Halkla İlişkiler Başkanı Mıhaılıdou Stavrou, işbirliği protokolünü ve anlaşmanın imzalanmasını daha ayrintili olarak tartışmak.Vıdeo konferansın sonucundan ve imzalayacağımiz nihai anlaşmadan memnunuz.