Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.
Γαστρονομία υψηλού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων για την τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Η εκδήλωση που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχής κόσμου και γαστρονομικού αποτελέσματος, άρχισε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, με την Διαπολιτισμική Ολυμπιακή Γαστρονομία.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντας τα μέλη της Λ.Α.Ε.Γ. αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Δήμο η γαστρονομία, τονίζοντας ότι αποτελεί βασικό κριτήριο για τη διεύρυνση του τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και την μύηση του σύγχρονου επισκέπτη και σε γευστικές εμπειρίες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το υπουργείο πολιτισμού και την υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση τον Δήμο αρχαίας Ολυμπίας και τον Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλο καθώς και των Αντιδήμαρχο Χάρη Σπηλιόπουλο για την άψογη συνεργασία για να βγει ένα μοναδικό αποτέλεσμα στην ιερή γη της αρχαίας Ολυμπίας δημιουργώντας μία μοναδική εκδήλωση για τα χρονικά της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο τον προγόνων μας καθώς και την αρχαία ελληνική αθλητική διατροφή.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ώς διοίκηση της ΛΑΕΓ τον Περιφερειάρχη της ΛΑΕΓ στην περιοχή κ. Νίκος Χρυσανθόπουλος για την μέγιστη συνεισφορά του στην εκδήλωση καθώς και τα μέλη μας που τίμησαν και υπερέβαλαν εαυτό για να βγει ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κυρία Σταυρούλα Μιχαηλίδου για την πολύτιμη συνδρομή της να είναι έγκαιρα τα κλιμάκια των ξένων αντιπροσώπων Chefs στην Ελλάδα.
Τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Γιανχουστίδη για την επικοινωνία με φορείς για την έγκαιρη οργάνωση μέσα σε μικρό διάστημα της εκδήλωσης.
Θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα μέλη της ΛΑΕΓ που ήρθαν από Σέρρες, Χαλκιδική, Άρτα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα διασχίζοντας ολόκληρη την Ελλάδα για να παραβρεθούν και να στηρίξουν την ΛΑΕΓ για να πραγματοποιηθεί αυτό το τεράστιο event μοναδικής σημασίας.
Ευχαριστήσουμε πολύ τα μέλη μας:
Τσιτσινούδη Μαγδαληνή
Λουΐζος Μιχαήλ
Κλεισούρα Ευαγγελία
Ρούμκο Σταύρο
Νίκα Νικόλαο
Καθώς και το Team του Chef και Περιφερειάρχη της ΛΑΕΓ
Ν. Χρυσανθόπουλου
Μετά τιμής κ ευχαριστίας
Ο πρόεδρος: Δίγκας Στυλιανός
Ο Αντιπρόεδρος: Λορέντζος Γεώργιος

Δείτε και βίντεο από τη εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook πατώντας στα παρακάτω link
Βίντεο 1
Βίντεο 2 
Βίντεο 3
Βίντεο 4
Βίντεο 5

Πηγή: https://www.enanews.gr/%ce%bb%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b7-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf-2/?fbclid=IwAR1nYyW7FlqCwkA15xqpixuISJnG2x5AZFQVW1jw6gY5OuORwmhJgs0bCpg

Πηγή: https://www.facebook.com/Chef.Club.of.Hellenic.Gastronomy/posts/1048594482348042

Πηγή: https://www.arxaiaolympia.gov.gr/gastronomiki-pandaisia-geyseon-stin/?fbclid=IwAR0B50XQuM7Y4CbwsYZHnSdd1Kn4lVqVY9IYCl004FzvSzQdUvCf0Yjb5Sc