Υλικά
- 500 γραμ σπανάκι
- 150 γραμμ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Εκτέλεση για το σπανάκορυζο
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωταρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις πάρουν ένα γυαλιστερό χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι το αφήνουμε για λίγο να σωταριστει και να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών σιγά σιγά κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Τραβάμε την κατσαρόλα απ την φωτιά και αφήνουμε για αλλά δύο τρία λεπτά με κλειστό καπάκι και είναι έτοιμο.
Υλικά για τα μανιτάρια
- 500 γρ μιξ μανιταριών
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελάχιστο ελαιόλαδο
- 1 κ τ γλ μουστάρδα απαλή
- Ένα σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση για τα μανιτάρια
- Σε ενα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωταρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο.
- Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν και να βγάζουν τα υγρά τους προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και την μουστάρδα.
- Σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί.
Υλικά για σως κρέμα βαλσάμικο
- 280 γρ ελαιολάδο
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 2 κ τ γ μουστάρδα
- 80 γρ μέλι
- Αλάτι 1 πρέζα
- Ξύδι βαλσάμικο 125 γρ
Εκτέλεση για την σως βαλσάμικο
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα λάδια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε.
- Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέτουμε λίγο λίγο τα δύο είδη λάδιων με ροή.
- Μόλις αρχίσει και παίρνει μια υφή κρέμας είναι έτοιμο.
Δημιουργός της συνταγής
Chef Τσιτσινούδη Μαγδαληνή
Τακτικό Μέλος Γερμανία
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.