Υλικά 
  1. 500 γραμ σπανάκι 
  2. 150 γραμμ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα 
  3. Λίγο ελαιόλαδο 
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  5. 1 σκελίδα σκόρδο 
  6. 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών 
  7. Ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι 
Εκτέλεση για το σπανάκορυζο 
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωταρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Μόλις πάρουν ένα γυαλιστερό χρώμα προσθέτουμε το σπανάκι το αφήνουμε για λίγο να σωταριστει και να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών σιγά σιγά κι ανακατεύουμε. 
  • Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα απ την φωτιά και αφήνουμε για αλλά δύο τρία λεπτά με κλειστό καπάκι και είναι έτοιμο. 

Υλικά για τα μανιτάρια 

  1. 500 γρ μιξ μανιταριών 
  2. 1 σκελίδα σκόρδο 
  3. Ελάχιστο ελαιόλαδο 
  4. 1 κ τ γλ μουστάρδα απαλή 
  5. Ένα σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί 
  6. Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
Εκτέλεση για τα μανιτάρια 
  • Σε ενα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωταρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο. 
  • Μόλις αρχίσουν να γυαλίζουν και να βγάζουν τα υγρά τους προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και την μουστάρδα. 
  • Σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί. 
Υλικά για σως κρέμα βαλσάμικο 
  1. 280 γρ ελαιολάδο
  2. 100 γρ ηλιέλαιο 
  3. 2 κ τ γ μουστάρδα 
  4. 80 γρ μέλι 
  5. Αλάτι 1 πρέζα
  6. Ξύδι βαλσάμικο 125 γρ
Εκτέλεση για την σως βαλσάμικο 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα λάδια  σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε. 
  • Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέτουμε λίγο λίγο τα δύο είδη λάδιων με ροή. 
  • Μόλις αρχίσει και παίρνει μια υφή κρέμας είναι έτοιμο.

Δημιουργός της συνταγής 
Chef Τσιτσινούδη Μαγδαληνή
Τακτικό Μέλος Γερμανία

7 Σκέψεις στο “Σπανάκορυζο με μανιτάρια και σως βαλσάμικο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *