Υλικά:
1 κιλό ζοχούς
1 κιλό τσουκνίδες
300 γρ. σπαράγγια άγρια 
5 κρεμμύδια φρέσκα
2 ξερά λευκά κρεμμύδια
1,5 ντομάτα τριμμένη
1 ματσάκι δυόσμο 80 γρ. 
1,5 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
2,5 κούπες αλεύρι
Ξύσμα από 1,5 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ή λίγη καυκαλήθρα
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο Χίου
Ρίγανη 
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση:
Πλένω την τσουκνίδα με τους ζοχούς και τα ψιλοκόβω σε ένα μπολ. Στραγγίζω καλά να φύγουν τα υγρά τούτους με ξεχωριστά το κάθε χορταρικό. Ζεματάμε τα σπαράγγια για 6 λεπτά σε νερό και τα παγώνουμε. Ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ζυμώνω για 2 λεπτά. Όλα τα χορταρικά μαζί με ψιλοκομμένα τα σπαράγγια αφού τα έχουμε ζεματίσει. Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτω συν το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύω, προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ώστε να μπορώ να πλάθω τους χορτοκεφτέδες. Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζω τους χορτοκεφτέδες.
 
Σημείωση: μπορεί να αντικατασταθεί η τσουκνίδα με χόρτα του βουνού “γλυκά” ή με σπανάκι καθώς και τα σπαράγγια με μορχελες άγριες Χίου  καλή επιτυχία σε όλους τους φίλους.
 
Δημιουργός της συνταγής
Chef Παπαδάκης Παναγιώτης
Τακτικό Μέλος Χίος 

18 Σκέψεις στο “Πιταρούδια Χίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *