Υλικά:
250 γρ. Σιρόπι κυδώνι Χίου
300 γρ. σουσάμι
300 γρ. σύκα λιαστά, ψιλοκομμένα παστελαριες Χίου
300 γρ.στραγάλια Χίου χοντροαλεσμένα
5 γρ. σπόροι γλυκάνισου
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
1 γραμμ μαστίχα κοπανισμενη χιώτικη
 
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το σιρόπι κυδώνι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα στραγάλια και τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20×30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο. Έχουμε το απόλυτο super food.
 
Δημιουργός της συνταγής
Chef Παπαδάκης Παναγιώτης
Τακτικό Μέλος Χίος

3 Σκέψεις στο “Μπαρες Χίου με στραγάλια και σιρόπι κυδώνι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *