Υλικά:
250 γρ. Σιρόπι κυδώνι Χίου
300 γρ. σουσάμι
300 γρ. σύκα λιαστά, ψιλοκομμένα παστελαριες Χίου
300 γρ.στραγάλια Χίου χοντροαλεσμένα
5 γρ. σπόροι γλυκάνισου
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
1 γραμμ μαστίχα κοπανισμενη χιώτικη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το σιρόπι κυδώνι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και τα ανακατεύουμε με το σουσάμι και τα στραγάλια και τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20×30 εκ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο. Έχουμε το απόλυτο super food.
Δημιουργός της συνταγής
Chef Παπαδάκης Παναγιώτης
Τακτικό Μέλος Χίος
Chef Παπαδάκης Παναγιώτης
Τακτικό Μέλος Χίος
Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.