Υλικά
2 μοσχαρίσια φιλέτα, βάρους 250 γρ. περ. το καθένα και πάχους περίπου 3 -3,5 εκ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σάλτσα
500 ml έτοιμος ζωμός κρέατος
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
½ κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. πικρή κουβερτούρα (70 -80% κακάο)
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Αλείφουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο ή το βούτυρο και ψήνουμε από 2 -6 λεπτά από τη μια μεριά (ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε). Μόλις δημιουργηθεί κρούστα και εμφανισθούν σταγόνες ροζ στην επιφάνεια, αλατίζουμε ελαφρά, γυρίζουμε από την άλλη μεριά με λαβίδα και αλατίζουμε και αυτήν την επιφάνεια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 2 -6 λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα κρατάμε ζεστά. Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και κάνουμε deglaze ξύνουμε τον πάτο για να αφαιρέσουμε ό,τι έχει κολλήσει και ρίχνουμε μέσα το ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός. Κλείνουμε τη φωτιά, περιμένουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι (που παραμένει επάνω στην εστία) τη σοκολάτα ξυσμένη, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το τσίλι. Ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλάτι, σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα γαρνίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δημιουργός της συνταγής
Executive Chef R&D Δίγκας Στυλιανός
Πρόεδρος ΛΑΕΓ Θεσσαλονίκη
Executive Chef R&D Δίγκας Στυλιανός
Πρόεδρος ΛΑΕΓ Θεσσαλονίκη
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/de-CH/register-person?ref=53551167
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.
hello there and thank you for your info – I have definitely picked
up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this web
site, since I experienced to reload the web site
a lot of times previous to I could get it to load properly.
I had been wondering if your web host is OK?
Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your quality score if ads and marketing
with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a
lot more of your respective intriguing content. Ensure that you
update this again soon..
Real wonderful info can be found on blog.?
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.