Υλικά

  • 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2-3 πιπεριές κομμένες julienne
  • 150 γρ ελιές καλαμών ροδέλα
  • 300 γρ φέτα βαρελίσια
  • 100 ml κρασί κόκκινο ημίγλυκο
  • ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ζάχαρη
  • νερό για το βράσιμο

Εκτέλεση
Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ξεκινάω να σοτάρω τον κόκορα, αφού έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρέας μου προσθέτω το κρεμμύδι και έπειτα την ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγη ζάχαρη. Σβήνω με το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το αλκοόλ ρίχνω νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνω να βράσει για 30’. Αν χρειαστεί νερό στην πορεία προσθέτουμε για να μην μας κολλήσει. Αφού προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψί βάζω τον κόκορα με την σάλτσα του προσθέτω ξανά νερό αν χρειαστεί και πάνω του βάζω τις ελιές τη φέτα και τις πιπεριές. Αφήνουμε να ψηθούν και να ροδίσουν και τα υπόλοιπα υλικά για 20’ περίπου. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δημιουργός της συνταγής
Chef Ζαχαρού Στέλλα
Τακτικό Μέλος Υπεύθυνη Βόλου

5 Σκέψεις στο “Κόκορας Πηλίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *