Υλικά
- 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2-3 πιπεριές κομμένες julienne
- 150 γρ ελιές καλαμών ροδέλα
- 300 γρ φέτα βαρελίσια
- 100 ml κρασί κόκκινο ημίγλυκο
- ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ζάχαρη
- νερό για το βράσιμο
Εκτέλεση
Ζεσταίνω σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ξεκινάω να σοτάρω τον κόκορα, αφού έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα το κρέας μου προσθέτω το κρεμμύδι και έπειτα την ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγη ζάχαρη. Σβήνω με το κρασί και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το αλκοόλ ρίχνω νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνω να βράσει για 30’. Αν χρειαστεί νερό στην πορεία προσθέτουμε για να μην μας κολλήσει. Αφού προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψί βάζω τον κόκορα με την σάλτσα του προσθέτω ξανά νερό αν χρειαστεί και πάνω του βάζω τις ελιές τη φέτα και τις πιπεριές. Αφήνουμε να ψηθούν και να ροδίσουν και τα υπόλοιπα υλικά για 20’ περίπου. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Δημιουργός της συνταγής
Chef Ζαχαρού Στέλλα
Τακτικό Μέλος Υπεύθυνη Βόλου
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/uk-UA/register?ref=OMM3XK51
Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/en-ZA/register?ref=JHQQKNKN
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?