Υλικά
- 500 γρ κανταΐφι
- 200 γρ βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ κρέμα τυριού τύπου Φιλαδέλφεια
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200 τυρί φέτα τριμμένη
- 200 γρ gouda τριμμένη
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές και ψιλοκομμένες
- 2 -3 αγγουράκια πίκλες – τουρσί
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- Ξύσμα από ένα λαιμ λεμονιού και τον χυμό του
- Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι από μια πρέζα
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι απλώνουμε καλά το μισό κανταΐφι και αρχίζουμε να το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
- Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κανταΐφι το μείγμα τυριού και ξανά βουτυρώνουμε ελαφρώς πάλι το κανταΐφι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° με 175° για 40 με 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσάφι χρώμα το κανταΐφι μας.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι τζίντερ τριμμένο και άνηθο.
Δημιουργός της συνταγής
Chef Τσιτσινούδη Μαγδαληνή
Τακτικό Μέλος Γερμανία