Ο τιμώμενος ελληνικός προορισμός του KOUZINA 2019, η Καβάλα του ρομαντισμού, της αυθεντικότητας, της ιστορίας, της ναυτοσύνης και της θάλασσας, έδειξε σήμερα ότι κέρδισε επάξια τον τίτλο που της απονεμήθηκε: διοργάνωσε την πιο ζεστή, την πιο χρωματιστή, την πιο θαλασσινή και την πιο αισθαντική εκδήλωση πολιτισμού και γαστρονομίας της φετινής γιορτής!

http://www.mountathosarea.org/%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7/

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=eSbmgjNeevE&feature=share&fbclid=IwAR3NxXaGRdaqgBFZiLwIo9XwybkVB7tMXa__nP3mbjXaSQdST6XPzRca44A

Έγραψαν για εμάς:

Ο τιμώμενος ελληνικός προορισμός του KOUZINA 2019, η Καβάλα του ρομαντισμού, της αυθεντικότητας, της ιστορίας, της ναυτοσύνης και της θάλασσας, έδειξε σήμερα ότι κέρδισε επάξια τον τίτλο που της απονεμήθηκε: διοργάνωσε την πιο ζεστή, την πιο χρωματιστή, την πιο θαλασσινή και την πιο αισθαντική εκδήλωση πολιτισμού και γαστρονομίας της φετινής γιορτής!

Χορευτές του Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας χόρεψαν μπροστά στο αιγαιοπελαγίτικο λιμάνι της πόλης, την ίδια ώρα που μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας πρόσφεραν στο κοινό «Μύδια Αχνιστά με Τσίπουρο και Μάραθο», αποδεικνύοντας την άρρηκτη σχέση της μυδοπαραγωγής του Στρυμωνικού και του Καβαλιώτικου Κόλπου.

«Η γιορτή των μυδιών» συνεχίσθηκε στο fish restaurant «To Ψαράκι», όπου οι συνδαιτημόνες απόλαυσαν ένα πεντανόστιμο μενού – δημιουργία της πολύβουης ομάδας των chef της προαναφερόμενης Λέσχης. Η θέα στο λιμάνι, στα κάστρα και στους λόφους της πόλης έκανε τη γαστρονομική βραδιά πολύ Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Σ Τ Η, τόσο που δόθηκαν αμοιβαίοι «όρκοι» εξέλιξης μιας συνεργασίας που υπόσχεται πολλά και αληθινά!

Ευχαριστούμε Καβάλα! Ευχαριστούμε Μακεδονία! Θα επανέλθουμε!

Πηγή: https://www.kavalapoint.gr/fotografies-i-gastronomia-tis-polis-giortase-stin-giorti-mydioy/?fbclid=IwAR25FQj-25LKTMX391FGeCkdu1V0J7bd4ESw2J0PgGYjIv-15Fqidiafbzw