Μια «γαλάζια» εβδομάδα διήνυσε η γαστρονομική γιορτή KOUZINA, στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων της θεματικής ενότητας με τίτλο «η θαλασσινή κουζίνα», η οποία είχε ως τιμώμενο ελληνικό προορισμό την Καβάλα. Στρυμωνικός και Καβαλιώτικος Κόλπος συνδέθηκαν με πολλούς τρόπους, δεδομένου ότι αποτελούν θαλάσσια συγκοινωνούντα δοχεία και συνθέτουν τάσεις και απολήξεις με κοινούς γαστρονομικούς παρονομαστές τις μυδοκαλλιέργειες και την ψαροπαραγωγή!

Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας κατέφθασαν στην Ολυμπιάδα και συνεργάσθηκαν με τη Μαρία Αντωνίου του Fish Restaurant «Olympic», παρουσιάζοντας στο κοινό ένα θαλασσινό αριστοτελικό μενού με άρωμα άγριων βοτάνων του βουνού. Θαλασσινάμύδια Ολυμπιάδας και λαχανικά αποτέλεσαν τη βάση κάθε λογής κεφτέδων, κίτρινη κολοκύθα και άγρια χόρτα συνέθεσαν την πολύχρωμη καλοκαιρινή σαλάτα, ενώ το καλαμάρι γεμίσθηκε με κρίταμα και περιχύθηκε με σάλτσα από μακεδονίτικο τσίπουρο. Για μία ακόμη φορά η μουντοβίνα χρησιμοποιήθηκε στη ζαχαροπλαστική, αποτελώντας κύριο συστατικό του ευωδιαστού και ιδιαίτερου ρυζόγαλου που προσφέρθηκε στο κοινό ως επιδόρπιο.

 

http://www.mountathosarea.org/%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%ae-kouzina-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf/?fbclid=IwAR314VdRXixEmWUx2A_FsTv4fKNi1f3hW550WWD-YcCTJ5DMX4GJfvTD-Tc