Υλικά
1200 γρ θράψαλα η Καλαμάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
Τα πλοκάμια απ’ τα θράψαλα
150 ml σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανό- άνηθο
1 1/2 φλυτζανα κους κους
1 ποτήρι  Μηλίτη
Αλάτι -πιπέρι
 
Υλικά για την σάλτσα
10 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ποτήρι μηλίτη
200 ml σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανό -άνηθο
Αλάτι πιπέρι
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα θράψαλα κόβοντας τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια και στην συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Σωτάρουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και προσθέτουμε τα πλοκάμια, το κους κους  βάζουμε αλατάκι πιπεράκι και σβήνουμε με τον μηλίτη. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την σάλτσα τον άνηθο και το Μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά . Στην συνέχεια γεμίζουμε τα θράψαλα  κλείνουμε με οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.

Για την σάλτσα
Σωτάρουμε την λιαστή ντομάτα με τις πιπεριές Φλωρίνης και σβήνουμε με τον μηλίτη . Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την σάλτσα και την σιγοβράζουμε . Τελειώνοντας την σάλτσα την ρίχνουμε στο πυρέξ πάνω απ’ τα θράψαλα και ψήνουμε στο φούρνο για 45′ με αλουμινόχαρτο και 15′ χωρίς αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινίσουν.

Δημιουργός της συνταγής
Chef Ουργαντζίδου Σοφία
Τακτικό Μέλος ΛΑΕΓ
 
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Σοφία_Ουργαντζιδου_Τακτικο_μελος_θεσσαλονικη_Υπευθυνη_θεσσαλονικης_Σεφ.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.