Υλικά για λαχανοντολμάδες 
Ένα μεγάλο Μπόσκο λάχανο 
1 κρεμμύδι λευκό ξερό
2 κολοκυθάκια 
2 καρότα
350 γρ μανιτάρια
30 γρ chutney μήλου 
20 γρ τρούφα μανιταριών
1 φλυτζανα ρύζι Καρολίνα 
1 φλυτζανα νερο
1 κ.τ.σ ξερό δυόσμο 
1 λεμόνι( τον χυμό του )
Αλατι- πιπέρι 
 
Υλικά για την σως λεμονιού
300ml από τον ζωμό των λαχανοντολμάδων 
2κ.τ.σ κόρη Φλάουερ 
1 χυμό λεμονιού 
Αλάτι πιπέρι
 
Εκτέλεση 
Στην βάση του λάχανου κάνουμε μια κυκλική κοπή και αφαιρούμε το χοντρό νερό μέχρι μέσα και το βάζουμε να βράσει. Αφού βράσει και μαλακώσουν τα φύλλα το αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα , το αφήνουμε να κρυώσει και μετά αφαιρούμε ένα ένα με προσοχή τα φύλλα του . Στην συνέχεια προχωράμε στην γέμιση , σωτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ρυζάκι μας και 1 φλυτζανα νερο. Αφού πιει όλα τα υγρά του το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να τυλίξουμε τους ντολμάδες μας. Στον πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε τα σκισμένα φύλλα απ το λάχανο και στην συνέχεια σε μια επιφάνεια τοποθετούμε το φύλλο του λάχανου και βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση, τυλίγουμε και τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας με κυκλική σειρά. Αφού τυλίξουμε όλα τα φύλλα βάζουμε στην κατσαρόλα μας νεράκι τόσο όσο να καλύπτει τους ντολμάδες μας ρίχνουμε το χυμό από το ένα λεμόνι και λίγο λαδάκι στην συνέχεια τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω στους ντολμάδες και βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά. Μόλις πάρει βράσει το κατεβάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτά.
 
Για την σως λεμονιού 
Αφού τελειώσει το βράσιμο των λαχανοντολμάδων αφαιρούμε τον ζωμό και δένουμε με κορν Φλάουερ και λεμόνι, διορθώνουμε την γεύση στο αλάτι, καλή επιτυχία.
 
Δημιουργός της συνταγής
Chef Ουργαντζίδου Σοφία
Τακτικό Μέλος ΛΑΕΓ
 
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Σοφία_Ουργαντζιδου_Τακτικο_μελος_θεσσαλονικη_Υπευθυνη_θεσσαλονικης_Σεφ.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.