Υλικά
500 γρ γαρίδες
1 κολοκυθάκια
1 μικρό καρότο
2 φρ κρεμμυδάκια
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι
 γλυκό καρυ, πιπέρι ,αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 1/2 φλυτζανα του τσαγιού κριθαράκι
 
Υλικά για την μπισκ
Τα κελυφοι απ τις γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
1 κτσ πελτέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
150 γρ μαργαρίνη (για νηστίσιμη) ή150γρ ζωικό βούτυρο.
2 αστεροειδής γλυκάνισος
2 λίτρα νερό
 
Εκτέλεση της μπισκ
Για να κάνουμε το κριθαρότο μας πρέπει πρώτα να κάνουμε την μπισκ (ζωμός απ’ τα κελυφοι γαρίδας).Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε πάρα πολύ καλά τα κελυφοι και πριν να σβήσουμε με το κρασί ρίχνουμε το πελτέ να τσιγαριστεί και μετά σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε χοντροκομμένα τα λαχανικά και τον γλυκάνισο και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 11/2 ώρα .
Εκτέλεση του κριθαρότο

Σε ένα γουόκ σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο πρώτα τα κρεμμύδια μετά τα λαχανικά  και τα μπαχαρικά μας και αφού μαλακώσουν ρίχνουμε της γαρίδες και το κριθαράκι και  σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάμε και ρίχνουμε με την κουτάλα μας μια κάθε φορά και περιμένουμε ρουφήξει τα υγρά για την επόμενη. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι μας. Καλή επιτυχία

Δημιουργός της συνταγής
Chef Ουργαντζίδου Σοφία
Τακτικό Μέλος ΛΑΕΓ
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Σοφία_Ουργαντζιδου_Τακτικο_μελος_θεσσαλονικη_Υπευθυνη_θεσσαλονικης_Σεφ.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.