Υλικά

  • 2 kg κατσικάκι (ότι μέρος επιθυμεί ο καθένας)
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγα σκόρδα φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι-λίγο θυμάρι
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 6 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ.σουπ. μουστάρδα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ημίγλυκο κρασί
  • 2 kg πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Εκτέλεση
Πλένω το κρέας και το βάζω στο ταψί ανακατεύοντάς το με όλα τα υλικά και τις πατάτες μαζί με 1-1,5 λίτρο νερό εκτός από το χυμό λεμονιού. Το σκεπάζω καλά με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο. Το βάζω στον ξυλόφουρνο αφού τον έχω κάψει καλά για αρκετή ώρα και τον σφραγίζω για περίπου 2,5 ώρες. Ανοίγω τον ξυλόφουρνο, ξεσκεπάζω το ταψί και περιχύνω τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό αν χρειαστεί για να μην στεγνώσει η σάλτσα, το βάζω ξανά μέσα για περίπου 20’ να πάρει χρώμα και να κάνει κρούστα το κρέας. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Δημιουργός της συνταγής
Chef Ζαχαρού Στέλλα
Τακτικό Μέλος Υπεύθυνη Βόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.