Υλικά 
  • 500 γρ κανταΐφι 
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο 
  • 250 γρ κρέμα τυριού τύπου Φιλαδέλφεια 
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 
  • 200 τυρί φέτα τριμμένη 
  • 200 γρ gouda τριμμένη 
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές και ψιλοκομμένες 
  • 2 -3 αγγουράκια πίκλες – τουρσί 
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο 
  • Ξύσμα από ένα λαιμ λεμονιού και τον χυμό του 
  • Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο 
  • Αλάτι και πιπέρι από μια πρέζα 

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε καλά το μισό κανταΐφι και αρχίζουμε να το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  2. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  3. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό κανταΐφι το μείγμα τυριού και ξανά βουτυρώνουμε ελαφρώς πάλι το κανταΐφι. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° με 175° για 40 με 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσάφι χρώμα το κανταΐφι μας. 
  5. Σερβίρουμε προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι τζίντερ τριμμένο και άνηθο. 

Δημιουργός της συνταγής 
Chef Τσιτσινούδη Μαγδαληνή
Τακτικό Μέλος Γερμανία

 
 

Μια σκέψη στο “Αλμυρό κανταΐφι με κρέμα τυριού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *