Ένα από τα μεγαλύτερα event για την πόλη της Καβάλας Θα δημιουργηθεί με συνεργασία του επιμελητηρίου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας το <KAVALAEXPO 2018/ΣΑΛΟΝΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ>> 5-9 Οκτωμβρίου 2018

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας διοργανώνει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, την Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO 2018» στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας, προώθησης των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

Φέτος το Επιμελητήριο Καβάλας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Η φετινή είναι η 26η χρονιά διοργάνωσης της έκθεσης KAVALAEXPO η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή μας και θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Παράλληλα με την έκθεση, για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να δώσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές στις επιχειρήσεις τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και σε επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Η φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO 2018» θα περιλαμβάνει δράσεις με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης θα προσκληθούν επιχειρηματικοί φορείς και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα από τις Βαλκανικές χώρες.

Η φετινή «KAVALAEXPO» θα έχει σαν κεντρική θεματική ενότητα την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη των προϊόντων και γεύσεων της περιοχής μας, θέλοντας να διασυνδέσει την γαστρονομία, με τις τοπικές αγροδιατροφικές επιχειρήσεις.

Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ΣΑΛΟΝΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ οι οποίοι, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών, θα δημιουργήσουν μοναδικά πιάτα που θα αναδείξουν όχι μόνο τις γεύσεις αλλά και τα προϊόντα της περιοχής μας.

Θα παρουσιαστούν τεχνικές καπνίσματος κρεάτων, σκαλίσματος φρούτων, τεχνικές και διαδικασίες ξηράς ωρίμανσης, τεχνικές δημιουργίας εδεσμάτων, τεχνικές ζαχαροπλαστικής και ένα θεαματικό σεφ show-φλαμπέ.

Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών θα δημιουργηθεί το πιάτο της έκθεσης και θα δοθούν βραβεία για το καλύτερο προϊόν (Kavalaexpo Gastronomy Award2018), βραβείο γεύσης (Kavalaexpo Taste Award 2018), βραβείο συσκευασίας (Kavalaexpo Packaging Award 2018) και βραβείο καινοτόμου-πρωτότυπου προϊόντος (Kavalaexpo New comersInnovative Award 2018).

Παράλληλα, όλα τα περίπτερα των εκθετών αγροδιατροφής θα τα επισκεφτούν διακεκριμένοι σεφ που θα δημιουργήσουν, για την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, ένα πιάτο με τα προϊόντα αυτής.