Στην προσπάθεια μας για την διατήρηση των Γεύσεων της Κρητικής Παράδοσης στα τρόφιμα κρέατος , αλλά προσαρμοσμένα στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις των Καταναλωτών, που χαρακτηρίζονται από την αποφυγή λίπους , δημιουργήσαμε ένα εντελώς ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ,ονομάζοντας το ΣΥΛΛΑΔΟ ΜΑΡΙΑΝΘΗ …με καπνισμένα χοιρινά τεμάχια από χοιρινό ψαρονέφρι, αποφύγαμε ΕΝΤΕΛΩΣ το χοιρινό λίπος (γλίνα) που συνήθιζαν να γεμίζουν τα δοχεία με το κρέας , και το αντικαταστήσαμε με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ..το αποτέλεσμα θα σας «απογείωση γευστικά» γυρνώντας το ρολόι του Χρόνου στην Κρήτη πού όλοι αγαπήσαμε….

Υλικα
1 κιλό Χοιρινό Ψαρονέφρι
200 γρ. ελαιόλαδο
170 γρ. ξύδι (ελαφρύ)
20 γρ. θυμάρι
24 γρ. φασκομηλιά
4 γρ. δενδρολίβανο
20 γρ. ρίγανη
Αλάτι χονδρό

 

Παστώνουμε με χοντρό αλάτι το Χοιρινό Ψαρονέφρι καλύπτοντας το όλο με το αλάτι, και το αφήνουμε μέσα σε αεροστεγές δοχείο για 3 μέρες, την τέταρτη μέρα το βγάζουμε και το πλύνουμε με καθαρό χλιαρό νερό ώστε να φύγει το επιπλέον αλάτι και στη συνέχεια το σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του.
Κατόπιν το τοποθετούμε στο τζάκι τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση από την φλόγα της φωτιάς και το καπνίζουμε για 12 ώρες , μετά το κάπνισμα το κατεβάζουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με μια καθαρή πετσέτα για να φύγουν τα τυχόν μαύρα «στίγματα» που δημιούργησε ο καπνός, και στην συνέχεια το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.
Τοποθετούμε σε μια λεκάνη τις κομμένες ροδέλες από το ψαρονέφρι και ρίχνουμε συγχρόνως μέσα το Ελαιόλαδο, το Ξύδι, το Θυμάρι, την Φασκομηλιά, το Δενδρολίβανο και την Ρίγανη ανακατεύοντας όλο αυτό το μίγμα με τα χέρια (όχι μίξερ θα «σπάσει» το κρέας) για τουλάχιστο 15 λεπτά ώστε το κρέας να «τραβήξει» όλα τα αρώματα των μπαχαρικών και συγχρόνως να «πιεί» το Ψαρονέφρι το ελαιόλαδο , που αντικαθιστώντας το χοιρινό λίπος θα το κρατήσει μαλακό.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.